måndag 27 maj 2013

Rabarber-cupcake med smuldeg

Saftiga cupcakes med ett krispigt täcke av smuldeg. Underbart goda! Går lika bra att använda äpple istället.

Fyllning:
2 dl rabarber
1 msk socker
2 tsk kanel

Tärna rabarbern i små små bitar och blanda ihop med socker och kanel
Fyll varje form med lite rabarberröra.

Cupcake
100 g smör
2 ägg
1½ dl socker
2 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Smält smör och låt svalna
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
Rör ner smöret och mjölk
Blanda mjöl och bakpulver
Rör ner i smeten
Låt smeten stå någon timme i kylen för toppigare cupcakes

Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Tärna margarinet och blanda ihop med havregryn, mjöl och socker till en smuldeg.
Strö degen på toppen av varje cupcake.

220°

Mini: 5-10 min
Mellan: 15 min
Mega: 20 min









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar