lördag 25 maj 2013

Smulpaj med havre

Första skörden av rabarberna är förhoppningsvis aktuellt för många nu, så varför inte passa på att göra en klassisk smulpaj? Ett säkert tecken på att sommaren är nära.

Smulpaj
400 g frukt/bär (eller tills botten är täckt)
(Potatismjöl – rabarber)
Socker
Kanel

Smuldeg
2 dl mjöl
2 dl havregryn
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
En gnutta kanel
160 g smör

* Blanda frukten med socker och om man vill en gnutta kanel, gott till både äpple och rabarber.  Häll i potatismjöl om man använder rabarber.

* Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Dela det rumsvarma smöret i mindre delar och blanda ner. Använd händerna!

* Häll i frukten/bären i en pajform. Smula över degen.

* Ställ in i ugnen tills pajen fått en härlig gyllene färg.

225° ca 20 min



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar