söndag 9 juni 2013

Brownies

Enkla att göra men väldigt goda! Dessa är gjorda med kakao istället för smält choklad. Dels för att jag personligen inte är förtjust i mörk choklad och dels att kakao har jag alltid hemma!
I detta receptet har jag dessutom tunnat ut kakaon med O'boy. Men vill man ha den mer chokladig tar man istället i 0.75 dl kakao.

125g smör
4 ägg
3 dl socker
2 msk kakao
½ dl O'boy
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Om önskas 100g:
Valnötter
Hasselnötter

Frosting
75g smör
½ dl starkt kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret
Hacka nötterna
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker, rör ner i smeten
Blanda ner smöret
Rör ner hälften av nötterna
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper

175° 20 min

Frosting:
Smält smöret
Blanda ner i resten av ingredienserna
Bred ut över kakan
Strö över resten av nötterna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar