Men baka och fylla goda, smarriga tårtor, det kan jag!
* Använd rumsvarma ägg, då blir det bättre "fluffighet"
* Rör försiktigt när mjölet blandas i. Rör inte för länge efter, mjölet ska bara precis blandas i.
* Se till att ugnen har rätt temperatur innan du ställer in kakan. Öppna inte luckan medan den gräddas.
* Gör du i långpanna. Blöt bakplåtspappret och krama ur innan du lägger den på plåten. Då kan du forma den fint längs kant och hörnor. Glöm inte att göra en krage, kakan stiger en bit över plåten!
* Låt kakan svalna och sätta sig innan du delar den. Då håller den ihop bättre.
* Snåla inte med fyllningen, ett lager på ca 1-2 cm blir bra.
* Efter du fyllt den, slå in hela härligheten i plastfolie och ställ i kylen över natten. Då får den en fin form, håller ihop och blir extra saftig.
* När du ska täcka tårtan, lägg den på ett bakplåtspapper, innan du lägger en på tårtpappret. Klipp ut ett hål som är ca 1 cm innanför tårtan. Då slipper du kladd runt om.
* Strö över potatismjöl och kavla in i marsipanen, då blir den lättare att arbeta med och svettas inte. Gör inte marsipanen för tunn, då spricker den lätt. Gör den ca 1-2 cm större än vad som behövs. Täck tårtan samma dag den ska användas.
* Viktigast av allt. Se till att ha gott om tid och ha roligt! Låt fantasin flöda.
* Använd rumsvarma ägg, då blir det bättre "fluffighet"
* Rör försiktigt när mjölet blandas i. Rör inte för länge efter, mjölet ska bara precis blandas i.
* Se till att ugnen har rätt temperatur innan du ställer in kakan. Öppna inte luckan medan den gräddas.
* Gör du i långpanna. Blöt bakplåtspappret och krama ur innan du lägger den på plåten. Då kan du forma den fint längs kant och hörnor. Glöm inte att göra en krage, kakan stiger en bit över plåten!
* Låt kakan svalna och sätta sig innan du delar den. Då håller den ihop bättre.
* Snåla inte med fyllningen, ett lager på ca 1-2 cm blir bra.
* Efter du fyllt den, slå in hela härligheten i plastfolie och ställ i kylen över natten. Då får den en fin form, håller ihop och blir extra saftig.
* När du ska täcka tårtan, lägg den på ett bakplåtspapper, innan du lägger en på tårtpappret. Klipp ut ett hål som är ca 1 cm innanför tårtan. Då slipper du kladd runt om.
* Strö över potatismjöl och kavla in i marsipanen, då blir den lättare att arbeta med och svettas inte. Gör inte marsipanen för tunn, då spricker den lätt. Gör den ca 1-2 cm större än vad som behövs. Täck tårtan samma dag den ska användas.
* Viktigast av allt. Se till att ha gott om tid och ha roligt! Låt fantasin flöda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar