lördag 1 juni 2013

Tårtfyllningar gjorda av bär

Några goda fyllningar gjorda med bär i. Använd just dina favoritbär! Används frysta bär så låt de rinna av en stund först i ett durkslag eller liknande.

Bärmousse

125g bär
3 msk socker
½ vaniljstång
1 dl naturell yoghurt
½ l vispgrädde

Mosa bären med socker och vaniljfröna
Vänd ner yoghurten
Vispa grädden hårt
Vänd ner grädden

Bärfärskostmousse

200 g frysta bär
½ dl vatten
½ dl socker
100 g färskost
ca 1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Koka upp bär, vatten och socker, passera genom en sil.
Lös upp gelatinet och rör ner.
Blanda i färskosten, florsockret
Blanda till sist i den vispade grädden.

Rabarbermousse

250g rabarber
2 gelatinblad
Socker
Vaniljsocker
2 dl Vispgrädde

Koka rabarberna till en trådig smet
Tillsätt socker och vaniljsocker
Lös upp gelatinet och rör ner
Vispa grädden hårt och vänd ner denna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar