Bärmousse
125g bär
3 msk socker
½ vaniljstång
1 dl naturell yoghurt
½ l vispgrädde
Mosa bären med socker och vaniljfröna
Vänd ner yoghurten
Vispa grädden hårt
Vänd ner grädden
Bärfärskostmousse
200 g frysta bär
½ dl vatten
½ dl socker
100 g färskost
ca 1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Koka upp bär, vatten och socker, passera genom en sil.
Lös upp gelatinet och rör ner.
Blanda i färskosten, florsockret
Blanda till sist i den vispade grädden.
Rabarbermousse
250g rabarber
2 gelatinblad
Socker
Vaniljsocker
2 dl Vispgrädde
Koka rabarberna till en trådig smet
Tillsätt socker och vaniljsocker
Lös upp gelatinet och rör ner
Vispa grädden hårt och vänd ner denna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar