Idag ska vi fira, det blir en mjuk kaka med björnbär i. Ett av mina favoritrecept som går att variera i oändlighet. Bara rör ihop, och ha i din favorit frukt eller bär. Eller kombinera flera sorter! Kakan serverades med hemmagjord vaniljsås.
Till dekoration idag använder jag färgat florsocker som strös över kakan i form av Sveriges flagga. Först skrev jag ut tre flaggmallar i svart/vitt som är 20 cm diagonalt. Dessa skär man sen ut.
Frukt/Bär-kaka
100g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Frukt/Bär exempel
2 äpple (socker+kanel)
2 dl blåbär
3 dl blåbär/hallon
150g björnbär
300g rabarber
300g jordgubbar
Smörj och bröa en form (kokos går bra)
Förbered frukten/bären, ha i socker om det önskas. Äpple delas i småbitar och tillsätt kanel och socker
Rör socker och smör poröst
Tillsätt äggen ett i taget
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Rör ner i smeten, varva med mjölken
Vänd försiktigt ner bären/frukten
175°
50-60 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar